Mithatpaşa Ecrin Meydan İlkokulu

YEŞİLYUVA MAH. 36058 SK. MITHATPAŞA İLKOKULU BLOK NO 6 SEYHAN / ADANA
Vizyon
Mithatpaşa İlkokulu olarak;  Öğrencilerimiz bedenen, zihnen, ahlaken ve ruhen dengeli ve sağlıklı bir şekilde gelişsin.  Öğrencilerimiz topluma karşı sorumluluk duygusuna, hür ve bilimsel düşünme gücüne sahip olsun.  Öğrencilerimiz sevgi ve hoşgörü iklimini soluyan, herkesle diyaloga açık, duygu ve düşüncelerini ifade edebilen bir insan olarak yetişsin.  Öğrencilerimiz Türkçeyi çok iyi kullanmakla birlikte küreselleşen dünyada herkesle iletişim kurabilecek şekilde İngilizceyi de aktif olarak kullanabilmek için temelini oluştursun.  Öğrencilerimiz ezberci olarak değil anlayarak öğrenen, öğrenmeyi öğrenmiş, aktif ve üretken, eleştirel bakışın yanında çözüm üretebilen, kendine güveni gelişmiş, hayata hazır insan olarak yetişsin istiyoruz.
Misyon
Türk Milli Eğitiminin amaç ve ilkeleri ile evrensel değerler doğrultusunda gerçekleşmesine katkıda bulunarak bu konuda örnek ve önder bir kurum olmak; Öğrencilerini, Atatürk ilke ve inkılâplarına, cumhuriyetin temel ilkelerine, anayasada ifade edilen Atatürk milliyetçiliğine bağlı, Türk milletinin milli, ahlaki, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye cumhuriyetine karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış haline getirmiş, kendi öz benliğini ve kabiliyetlerini bilerek bunları milletin hizmetinde kullanmayı hedefleyen yurttaşlar olarak yetiştirmektir.
Sabahçı Devre : 07:30 - 12:20 Öğlenci Devre : 12:30 - 17:20
Yeşilyuva Mh. 36058 Sk. No 6 Seyhan / Adana